torsdag den 7. august 2014

DIY Tubetørklæde

Jeg har lovet en at lave en DIY på et tubetørklæde. Når først man har fundet fidusen, er det slet slet ikke svært. Dog synes jeg det er noget bøvlet at beskrive, men jeg prøver:

Først vælger du 1-2 stykker stof du gerne vil have et tørklæde i. Jeg har valgt 2 faste stoffer i dag. Stoffet skal helst være ca 140 cm i bredden, ellers er det svært at vikle rundt om hovedet.

Billede 1: Valg af stof. Her er det M&M's stof og noget stribet stof.Jeg har valgt at tørklædets bredde skal være på 50 cm. Dette giver et dejligt stort tørklæde synes jeg. De to stoffer klippes/skæres i den rette bredde. Det brune med M&M's, var ikke langt nok til et tørklæde, så jeg har valgt at sy et ekstra stykke på i noget plain brun.

Billede 2: De to stykker stof. Klippet og klar!Så syes de to stykker stof sammen, ret mod ret, på de to længste sider. Har du en overlocker/coverlocker, kan det snildt syes sammen på denne. Hvis ikke, skal stofferne zig zagges inden, hvorefter de syes sammen ret mod ret med en ligeud sting. Syes der i jersey, eller anden strækstof, behøver du ikke at zig zagge, da disse ikke trævler. Jersey syes sammen med en stræk søm.

Billede 3: Der syes sammen. 
På billedet syes der sammen på en Pfaff Coverlock 4.0 med en 5 trådet sikkerhedssøm.


Billede 4: De 2 stykker stof er nu syet sammen på den lange led. Nu skal tørklædet syes sammen i enderne, og det er her det tit driller når man læser en opskrift på nettet. Først så vendes tuben, så retsiden er ud af og syningerne inden i tuben. Så skal du tænke på at det brune stof skal syes sammen ret mod ret, og det samme skal det stribet. Så fold tuben på midten, så det brune stof ligger ret mod ret.

Billede 5: Det brune stof ligger pt ret mod ret, og har stribet stof på hver side.


Det stribet stof skal også ligge ret mod ret, så den ene side stribet, skal trækkes over til den anden side. Dette gøres nemt, ved at sætte hånden ned mellem det brune og det stribede stof, tage fat i folden for neden, og trække den op mod dig. På den måde skulle det stribede stof gerne ligge ret mod ret (vrangside ud af) og det samme med det brune.

Billede 6: Der kigges ned i "tuben" mellem det brune og det stribede stof


Billede 7: Det stribede stof ligger ret mod ret. Det samme gør det brune stofNu skal tuben syes sammen. Her er det vigtigt at der IKKE syes helt sammen. For ellers kan tuben ikke vendes igen. Lav hullet til at vende i, på den side stof, du mener er det inderste.

Billede 8: Tuben er nu syet sammen, dog med et lille vendehul.


Når tuben er vendt, vil der være et lille åbent hul. Dette kan enten ries i hånden med usynlige sting, eller du kan folde hullet ind, og sy langs kanten med en lige ud sting på symaskinen. Når dette er gjort, er tørklædet færdig og klar til brug. God fornøjelse!

Billede 9: Færdigt tørklæde på underlig model ;-)2 kommentarer:

  1. Hey...for første gang nogensinde tror jeg faktisk at jeg forstod teknikken.....vildt!!!!! Tak for diy!

    SvarSlet